http://www.2shared.com/file/m5gNsJQ0/pvz.html

lietuvys rašė:Pats jau keli metai naudoju Rhino. Super programa už padorią kainą. Didelė ir šauni bendruomenė, daug tutorial'ų, gera dokumentacija, pakankamai atvira sistema, galimybė bandyti nemokamai, daugybė priedų, įvairios programavimo galimybės, greitas darbas.. Labai stipriai rekomenduoju. Paminėsiu tai, kad perprasti programą su mokančio pagalba yra gerokai greičiau nei pačiam nuo 0.
Be Rhino man teko dirbti ir su AutoCAD ir su Solidworks. Dabar man AutoCAD - nepatogus griozdas, lai atleidžia AutoCAD gerbėjai, tai tik mano nuomonė mano uždaviniuose. Taip, jis kažkam gal ir nepakeičiamas, labai geras.. O SW principai kitokie, tačiau sužinojęs užduotį dažnai renkuosi Rhino, nes sudėtingėjant modeliui / surinkimui su Solidworks užsikasi ties konfigūravimu ar mąstymu kas nuo ko turi priklausyti, kad pakeitimai sklandžiau eitųsi, taisai klaidas ir pan. Be to, kartais SW ilgai aiškiniesi kaip nubraižyti paprasčiausią sketch'ą su kokiu nors niuansu.. O pvz., Rhino Grasshopper'is gali padėti kurti objektus su konfigūracijomis ar pan.. Čia reikia pamatyti ir pačiam pabandyti, kad suprastum kas kaip veikia ir kur gali būti naudinga.
Be 3D modeliavimo Rhino sistemoje, dar ir programavau taikomuosius Rhino script'us, baigiau Rhino scripting kursus, produktyviai naudojau ir paleidau keletą taikomųjų priedų su Grasshopper, teko pabandyti programuoti ir kitomis priemonėmis.
Galiu apmokyti dirbti šiais įrankiais, galiu modeliuoti, programuoti sprendimus specifinėms užduotims. Galima suprogramuoti CAM priedą savo reikmėms Rhino terpėje be trečių šalių CAM programų. Toks būdas leidžia sukurti patogius ir paprastus naudoti įrankius specifiniam CAM'inimui.
RhinoCAM trial'us esu anksčiau čiupinėjęs, tada netiko, nepatiko. Gal dabar ta sistema ir verta dėmesio, negaliu pasakyti.
Man teko dirbti su SUM3D CAM - kompromisinis variantas su tokiu pačiu daugiaašiu moduliu kaip ir MasterCAM'e. Labai kaprizinga programa, tačiau tam tikrais atžvilgiais, atvejais galinga ir naudotina. Girdėjau, kad SUM3D kūrėja, kompanija cimsystem sukūrė savo Rhino priedą CAM'inimui. Manau, vertėtų ir jį apsvarstyti: http://www.rhino3d.com/resources/display.asp?language=&listing=4476
Be to dirbau su PowerMill - visai neblogai. Ir programą parašiau, valdančią PowerMill'ą. Ir postprocesorius 3-4 ašims pasitaisiau savo reikmėms.
Grįžti į CAD Programinė įranga
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias