3D rhino

Viskas apie CAD programinę įrangą Autodesk Software, Alibre Design, Rhino 3D ir pan.

3D rhino

Standartinė krabaz » Kovas 17th, 2010, 01:26

Gal yra zmoniu naudojanciu 3D Rhino ir Rhino CAM??? butu idomu isgirsti atsiliepimus.
krabaz

Re: 3D rhino

Standartinė lietuvys » Birželis 16th, 2010, 23:29

Pats jau keli metai naudoju Rhino. Super programa už padorią kainą. Didelė ir šauni bendruomenė, daug tutorial'ų, gera dokumentacija, pakankamai atvira sistema, galimybė bandyti nemokamai, daugybė priedų, įvairios programavimo galimybės, greitas darbas.. Labai stipriai rekomenduoju. Paminėsiu tai, kad perprasti programą su mokančio pagalba yra gerokai greičiau nei pačiam nuo 0.

Be Rhino man teko dirbti ir su AutoCAD ir su Solidworks. Dabar man AutoCAD - nepatogus griozdas, lai atleidžia AutoCAD gerbėjai, tai tik mano nuomonė mano uždaviniuose. Taip, jis kažkam gal ir nepakeičiamas, labai geras.. O SW principai kitokie, tačiau sužinojęs užduotį dažnai renkuosi Rhino, nes sudėtingėjant modeliui / surinkimui su Solidworks užsikasi ties konfigūravimu ar mąstymu kas nuo ko turi priklausyti, kad pakeitimai sklandžiau eitųsi, taisai klaidas ir pan. Be to, kartais SW ilgai aiškiniesi kaip nubraižyti paprasčiausią sketch'ą su kokiu nors niuansu.. O pvz., Rhino Grasshopper'is gali padėti kurti objektus su konfigūracijomis ar pan.. Čia reikia pamatyti ir pačiam pabandyti, kad suprastum kas kaip veikia ir kur gali būti naudinga.

Be 3D modeliavimo Rhino sistemoje, dar ir programavau taikomuosius Rhino script'us, baigiau Rhino scripting kursus, produktyviai naudojau ir paleidau keletą taikomųjų priedų su Grasshopper, teko pabandyti programuoti ir kitomis priemonėmis.

Galiu apmokyti dirbti šiais įrankiais, galiu modeliuoti, programuoti sprendimus specifinėms užduotims. Galima suprogramuoti CAM priedą savo reikmėms Rhino terpėje be trečių šalių CAM programų. Toks būdas leidžia sukurti patogius ir paprastus naudoti įrankius specifiniam CAM'inimui.

RhinoCAM trial'us esu anksčiau čiupinėjęs, tada netiko, nepatiko. Gal dabar ta sistema ir verta dėmesio, negaliu pasakyti.

Man teko dirbti su SUM3D CAM - kompromisinis variantas su tokiu pačiu daugiaašiu moduliu kaip ir MasterCAM'e. Labai kaprizinga programa, tačiau tam tikrais atžvilgiais, atvejais galinga ir naudotina. Girdėjau, kad SUM3D kūrėja, kompanija cimsystem sukūrė savo Rhino priedą CAM'inimui. Manau, vertėtų ir jį apsvarstyti: http://www.rhino3d.com/resources/display.asp?language=&listing=4476

Be to dirbau su PowerMill - visai neblogai. Ir programą parašiau, valdančią PowerMill'ą. Ir postprocesorius 3-4 ašims pasitaisiau savo reikmėms.
Vartotojo avataras
lietuvys

Standartinė krabaz » Birželis 19th, 2010, 00:39

lietuvys rašė:Pats jau keli metai naudoju Rhino. Super programa už padorią kainą. Didelė ir šauni bendruomenė, daug tutorial'ų, gera dokumentacija, pakankamai atvira sistema, galimybė bandyti nemokamai, daugybė priedų, įvairios programavimo galimybės, greitas darbas.. Labai stipriai rekomenduoju. Paminėsiu tai, kad perprasti programą su mokančio pagalba yra gerokai greičiau nei pačiam nuo 0.

Be Rhino man teko dirbti ir su AutoCAD ir su Solidworks. Dabar man AutoCAD - nepatogus griozdas, lai atleidžia AutoCAD gerbėjai, tai tik mano nuomonė mano uždaviniuose. Taip, jis kažkam gal ir nepakeičiamas, labai geras.. O SW principai kitokie, tačiau sužinojęs užduotį dažnai renkuosi Rhino, nes sudėtingėjant modeliui / surinkimui su Solidworks užsikasi ties konfigūravimu ar mąstymu kas nuo ko turi priklausyti, kad pakeitimai sklandžiau eitųsi, taisai klaidas ir pan. Be to, kartais SW ilgai aiškiniesi kaip nubraižyti paprasčiausią sketch'ą su kokiu nors niuansu.. O pvz., Rhino Grasshopper'is gali padėti kurti objektus su konfigūracijomis ar pan.. Čia reikia pamatyti ir pačiam pabandyti, kad suprastum kas kaip veikia ir kur gali būti naudinga.

Be 3D modeliavimo Rhino sistemoje, dar ir programavau taikomuosius Rhino script'us, baigiau Rhino scripting kursus, produktyviai naudojau ir paleidau keletą taikomųjų priedų su Grasshopper, teko pabandyti programuoti ir kitomis priemonėmis.

Galiu apmokyti dirbti šiais įrankiais, galiu modeliuoti, programuoti sprendimus specifinėms užduotims. Galima suprogramuoti CAM priedą savo reikmėms Rhino terpėje be trečių šalių CAM programų. Toks būdas leidžia sukurti patogius ir paprastus naudoti įrankius specifiniam CAM'inimui.

RhinoCAM trial'us esu anksčiau čiupinėjęs, tada netiko, nepatiko. Gal dabar ta sistema ir verta dėmesio, negaliu pasakyti.

Man teko dirbti su SUM3D CAM - kompromisinis variantas su tokiu pačiu daugiaašiu moduliu kaip ir MasterCAM'e. Labai kaprizinga programa, tačiau tam tikrais atžvilgiais, atvejais galinga ir naudotina. Girdėjau, kad SUM3D kūrėja, kompanija cimsystem sukūrė savo Rhino priedą CAM'inimui. Manau, vertėtų ir jį apsvarstyti: http://www.rhino3d.com/resources/display.asp?language=&listing=4476

Be to dirbau su PowerMill - visai neblogai. Ir programą parašiau, valdančią PowerMill'ą. Ir postprocesorius 3-4 ašims pasitaisiau savo reikmėms.

Pagarba uz ismanyma ir ilga rasineli- atrodo graziai. As pats su Rhino dirbu jau gerus 4- 5 metus, bet sakykim taip: Savoje srityje. Tad smagu butu pabendrauti ta tema, o ypac CNC ir grasshoper
krabaz

Standartinė Ignas » Birželis 20th, 2010, 20:09

Mane irgi domina šita programa, nors iki šiol neteko dar jos mėginti. Teko girdėti gerus atsiliepimus. Šiuo metu reljefus darau naudodamas Artcam, bet su juo daryti sudėtingesnius reljefus graviravimui yra sunku, apie 3D modelius sunku ir kalbėt. Teko anksčiau šiek tiek maigyti 3Dmax ir Maya....žinios su šiom programom apsiribojo tuo, kad moku iš sferos "ištampyti" kampuotą, į pinokio veidą panašų objektą. :D

Manau, kad anksčiau ar vėliau teks pasinaudot kažkuria programa. Žinau, kad visos minėtos programos gali eksportuoti modelius į artcam, taigi CAM dalį nesunkiai pasidarysiu su artcam'u. 3Dmax ir Maya baisiai jau daug visko turi. Bet kaži ar man ten labai bus reikalingos pvz "rendering" galimybės ir pan.

Tai vat, kuo ji skiriasi nuo pastarųjų? Kolkas, kiek žvilgtelėjau paveikslėlius, tai matyti, kad funkcijų gausa mažesnė, tai turbūt paprastesnė naudojimo prasme, nes naujausiose maya ir 3dmax programose tai ten ohoho kiek visko.

Vis neprisiverčiu išbandyt. :oops:
Ignas

Standartinė krabaz » Birželis 24th, 2010, 12:33

Rhino yra visiskai kitokia programa nei Maxas, Maya, Softimage, Cinema 4D ir t.t. Sios programos yra skirtos animacijai, filmams, zaidimams modeliuoti, kurti ir panasiai. Jose todel gausu ivairiu irankiu nes to reikia darant animacija, tarkim tokie irankiai, kaip Wind dynamics, particles, fluid dynamics ir dar begales kitu.
Rhino programa yra inzinerines paskirties, taip sakant priklauso CAD, CAM, CAE programu tipui.
Su ja gali modeliuoti ivairius sudetingus modelius reikalaujancius itin didelio tikslumo, gali analizuoti abjektus ar pavirsius neturi klaidu ir gamybiniame prosese neatsiras broko, galima daryti isklotines na ir siaip praktiskai viska ko reikia projektavimui. Taip pat galima primityviai animacija padaryti, vizualizacijas galima tikrai geras padaryti.
Exportavimo galimybe i begales formatu. Modeliavimas vyksta NURBS pagrindu ir ko gero tobuliausias is visu, taip pat galima modeliuoti ir SPLINEs pagrindu.
Rhino turi begales Pluginu. Daryti reljefus galima su Rhino ART, Frezavimas-graviravimas su Rhino CAM, VisualMill, moldingu gamybai- Rhino Mold na o siaip ten begales pluginu ir tikrai labai geru.
http://www.rhino3d.com/resources/

Su Rhino tikrai nera sunku ismokti dirbti, labai draugiska programa, nors gal is paveiksleliu pasirode, kad ten nera daug tu irankiu, bet isties ju ten yra pakankamai nemazai, o jei dar isidiegsi kazkokius pluginus, ir juos perprasi kaip teisingai naudoti- tuomet Tavo galimybes praktiskai neribotos.
krabaz

Standartinė kestas53 » Rugpjūtis 3rd, 2010, 22:57

Dirbu su Rhino ir Artcamu jau 4 metai.Puiki programa.daugiausia modeliuoju ivairu dekora CNC staklems.Esu dirbęs su CNC staklemis (FlexiCam , Victor CNC VR . Cia modeliavimo darbu pavyzdziai -
Paveikslėlis Paveikslėlis
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
kestas53

Standartinė Ignas » Rugpjūtis 28th, 2010, 18:03

kestas53, gal gali papasakoti plačiau, kokiu būdu gimsta tokie dirbiniai? :) Mat aš kai pasikrapščiau su artcam'u ir jos įrankiais, tai man atrodo, kad tokius sukurti artcam terpėje nuo nulio yra tikras galvos skausmas. Ar tu galutinai sumodeliuoji su rhino ir tada eksportuoji į artcam? Rhinocam nenaudoji?

Šiaip pagaliau prisiverčiau įsirašyti rhino. Fantastiška programa. Galima sakyti, atstoja man tiek solidworks, tiek artcam, nes galiu ne tik tiksliai braižyti, bet ir lengviau žaisti su vektoriais ir reljefais. :) Mat su solidworks galiu tiksliai braižyti, bet jau tokių meniškų žaidimų su vektoriais ir reljefu nepadarysi, o su artcam jau tiksliai susiprojektuoti detalę tai irgi sunku arba neįmanoma...
Ignas

Standartinė kestas53 » Rugpjūtis 31st, 2010, 15:05

Ignas rašė:kestas53, gal gali papasakoti plačiau, kokiu būdu gimsta tokie dirbiniai? :) Mat aš kai pasikrapščiau su artcam'u ir jos įrankiais, tai man atrodo, kad tokius sukurti artcam terpėje nuo nulio yra tikras galvos skausmas. Ar tu galutinai sumodeliuoji su rhino ir tada eksportuoji į artcam? Rhinocam nenaudoji?

Šiaip pagaliau prisiverčiau įsirašyti rhino. Fantastiška programa. Galima sakyti, atstoja man tiek solidworks, tiek artcam, nes galiu ne tik tiksliai braižyti, bet ir lengviau žaisti su vektoriais ir reljefais. :) Mat su solidworks galiu tiksliai braižyti, bet jau tokių meniškų žaidimų su vektoriais ir reljefu nepadarysi, o su artcam jau tiksliai susiprojektuoti detalę tai irgi sunku arba neįmanoma...

Viska darau su Rhino ,nors kartais baiges darba ,pamatau ,kad kai kurias smulkias detales greiciau ir paprasciau buvo padaryti su Artcamu ,as anksciau irgi domejausi solidworksu ,bet dabar galutinai apsistojau prie Rhino ,nes tai universali programa .Dauguma ornamentus daro su Maxu,bet man poligoninis modeliavimas nelimpa ,bandziau mokytis dirbti su Modo ,bet neuzteko kantrybes.Kartais panaudoju Rhino plugin T-Spline,tai labai panasu i poligonini modeliavima ,bet jis dar gana zalias.Rhinocam nenaudoju ,man pilnai uztenka Artcamo ,nors siuo metu neturiu darbo ,tai prie CNC stakliu neprieinu. Siuo metu gaunu uzsakymu modeliavimui ir siaip taip pragyvenu.
Paveikslėlis
kestas53

Standartinė viz » Rugsėjis 2nd, 2010, 11:47

Tvarkingi darbai kestai, yra i ka paziuret.
Cia mano kazkas panasaus is organiniu modeliu darytu su rhino.
Prikabinti failai
123.jpg
123.jpg (101.02 KiB) Peržiūrėta 1621 kartus(ų)
viz

Standartinė kestas53 » Rugsėjis 2nd, 2010, 15:25

viz rašė:Tvarkingi darbai kestai, yra i ka paziuret.
Cia mano kazkas panasaus is organiniu modeliu darytu su rhino.

gal gali trumpai parasyti kaip darai lapukus,kokias komandas naudoji,jie pas tave gerai atrodo
kestas53

Kitas

Grįžti į CAD Programinė įranga

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

cnc.lt - Viskas apie programinio valdymo stakles!