Ačiū už komentarą. Mane irgi sudomino, kodėl nėra papildomų parametrų ir aplamai ko verta tokia idėja. Tamstos nuomonė maždaug suprantama. Bet dėl keleto dalykų tai suabejočiau. Manau kad reikėtų sutarti dėl pagrindinių dalykų. Kalbame apie mėgėjiškas stakles ir atitinkamas kainas. Antra - tokios staklės vargu ar kada veiks super tiksliai ir patikimai, bus patogios valdyti kaip ir profesionalios. Malonių išimčių, kaip ir visur, žinoma yra ir bus.Trečia - šios staklės gaminamos dažniausiai ne vien tik produkcijos gamybai. Dažnai išvis ne gamybai, o savo malonumui ir žinių alkiui patenkinti. Ketvirta - mano supratimu, negalima išjuokti ar menkinti, bet kokio mėgėjiško projekto, nes bet kokiu atveju jis yra grūdelis į bendrą mėgėjišką lobyną, galintis kažkam duoti naudos, ar užvesti ant kelio. Penkta - kodėl visi jau 20 metų privalo naudoti LPT ir 273+278 ir taškas, nė nebandydami kažko naujo? Tai arba įrodykite, kad tas USB radioaktyvus ir valdyti staklėms netinka, arba gerai išmanydami reikalą, sukurkite gerą mėgėjišką valdiklį. Juk dar pora metų ir tų laužų kompų su LPT visai nebeliks. Galėčiau dar tęsti, bet kol kas manau pakaks...
Norėčiau, kad suprastumėte - neginu aš to projektėlio. Tiesiog matau, kad USB tema kažkoks tabu. Tai ir bandau suprasti kas ir kaip. Kažkas išdrįsta ir bando daryti. O vertinant vienam, visada kažką pražiopsai.Tai ir įdomu Jūsų nuomonė.
Beje apie G-kodą ir ten naudojamą programytę. Nesupratau tariamo Match pranašumo. Jis gi tik interpretuoja G-kodą. Be Cad ir Cam į Match irgi nieko neįkiši.... Tai kur šiuo atveju čia pranašumas? Milijonas parametrų, iš kurių realiai naudosi 15 proc. ir gražūs vaizdeliai ekrane...
Čiupinėjau savo rankelėm ne vienas stakleles savo gyvenime. Tiesa ne CNC. Bet esmės tai nekeičia. Ir kalbos apie staklyčių su kreipiančiosiomis iš baldinių bėgelių, printerių ir pan. gaudomus mikronus ar šimtąsias ir tam reikalingo super sofo, manęs neįtikina. Elektronika.lt forume mačiau kokį trejetą puikių stakliukių. Pagarba. Bet manau jų autoriai jau seniai suprato, kad dar truputis ir jau pereina į profesionalų lygą. O tai visai kiti dalykai, nei mėgėjo nosiai, nei kišenei.
Tai va ir bandau ieškoti paprastesnio, bet ne muziejinio sprendimo, kur ir pasikrapštyti ir pagalvoti reikia, kažką išmokti.
O ne vien sukišti 400 eur ir pakartoti ką tūkstančiai darė. Negana to, dar prijungti prie 2,5 "štukos" vertės nulaužto softo ir su visu tuo išgręžti trisdešimt skylių. Nesakau, kad tai blogai. Bet man tai nelabai įdomu.
Pabandysiu pakalbint autoriu. Gal ką papildomai išpešiu. Gal ir sugundys išbandyti. Bus matyti. O tai, ką parašiau, tik mano asmeniniai pasvarstymai. Ir nebūtinai visi teisingi. Jei kas pataisys, tikrai nepyksiu

.