KFPE-250

KFPE-250

Standartinė Ainis » Sausis 18th, 2010, 21:05

Viskas prasidejo nuo to, kad buvo "rastos" ir nupirktos sios rusu gamybos programines stakles nors tiksliau butu pasakyt tik "karkasas". Stakles buvo praktiskai "plikos", nei elektronikos, nei hidraulikos, aliuminines dalys ir tos praktiskai visos nulaupytos, net keliu centimetru ilgio variniai tepimo vamzdeliai nulupti. Is pacio perdarymo proceso, kuris beje dar nebaigtas daug nuotrauku nebus, bet sy ta galiu parodyti.
Parsivezus ir nuplovus stakles jos atrode daug maz taip:
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Dangcius (apsaugas) nusprendziau daryti is 2mm karsto valcavimo plieno skardos. Skarda pjausciau su "bulgarke" ir virinau su TIG:
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Po to seke dazymas. Gruntuota rugstiniu gruntu. Stakles dazytos du kartus, dangciai ir kitos smulkmenos viena syki. Cia rezultatai:
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Kadangi stakles yra pakankamai senos (87-89metu) tai pavaros naudojo tachogeneratorius ir "resolverius", taigi teko ant varikliu primontuoti encoderius. Patys varikliai gana ziaurus kaip tokioms staklems: 27V 3Nm ir 500rpm. Srove apie 20-25A. Primontuotas encoderis vietoj tachogeneratoriaus atrodo taip:
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Ir pats variklis:
Paveikslėlis

Dar padariau hidro stotele stalo balansavimui:
Paveikslėlis

Pradziai tiek, begant laikui manau papildysiu.
Ainis

Re: KFPE-250

Standartinė drovitas » Sausis 18th, 2010, 22:05

Lauksim tęsinio :)
drovitas

Standartinė Ignas » Sausis 20th, 2010, 17:34

Variklis tai grėsmingai atrodo. :shock:
Ignas

Standartinė Ainis » Sausis 20th, 2010, 20:43

Ignas rašė:Variklis tai grėsmingai atrodo. :shock:

Tai ka ir sakau, ypac dar kai perdavimas 2:1. Taigi 6Nm ant sraigto gaunam. Uzmaitinus nuo 12V neina su rankom sustabdyt stakliu pastumos.
Ainis

Standartinė Ainis » Sausis 25th, 2010, 14:33

Ainis

Standartinė drovitas » Sausis 26th, 2010, 22:03

Galėjai ir schemą papiešt, vaizdelis tai ne taip įdomus :)
drovitas

Standartinė Ainis » Sausis 27th, 2010, 11:49

drovitas rašė:

Galėjai ir schemą papiešt, vaizdelis tai ne taip įdomus :)

Schema dingo pakibus kompui.
Ainis

Standartinė Paulius » Sausis 30th, 2010, 18:30

Sveikas Aini,
gražus darbas, atrodo kaip naujos tik spalva nestandartinė ;)
kada čia tokį grožį spėjai įsigyti? aš jau maniau kad jos visos senai iš Lietuvos metalo laužo pavidalu iškeliavo.. :D šeip staklytės gan gražiai atrodo, o dėl valdymo nepergyvenk, vistiek niekas nebūtų tikę (valdymas analoginis), beto šitų staklių valdymo spinta užima daugiau vietos nei pačios staklės.. ;) beje kas ten per enkoderis ant variklio? pas mane tokie šeši varikliukai guli tai irgi pamastau kartais kokį čia jiem enkoderį geriau pritaisius...
Paulius

Standartinė Ainis » Vasaris 2nd, 2010, 13:40

Paulius rašė:Sveikas Aini,
gražus darbas, atrodo kaip naujos tik spalva nestandartinė ;)
kada čia tokį grožį spėjai įsigyti? aš jau maniau kad jos visos senai iš Lietuvos metalo laužo pavidalu iškeliavo.. :D šeip staklytės gan gražiai atrodo, o dėl valdymo nepergyvenk, vistiek niekas nebūtų tikę (valdymas analoginis), beto šitų staklių valdymo spinta užima daugiau vietos nei pačios staklės.. ;) beje kas ten per enkoderis ant variklio? pas mane tokie šeši varikliukai guli tai irgi pamastau kartais kokį čia jiem enkoderį geriau pritaisius...

Pirktos praitu metu vasara, ir kiek supratau tas zmogus is kurio pirkom jas ir isgelbejo nuo matalo lauzo. Na spalva kazin ar yra staklem kazkokia standartine, seip ziurejau y Deckel FP4 ir prie savo tekinimo stakliu siek tiek taikiau. Del valdymo tai jo, nebent koks transformatorius butu tikes, bet esme, kad prie stakliu nebebuvo nieko... Encoderis tai paprasciausias bekorpusinis, is "VytaS" pirkau. Beje, gal esant reikalui butu galima is jusu varikli isigyti?
Ainis

Standartinė Paulius » Vasaris 2nd, 2010, 22:24

Dėl spalvos tai kiek esu ju matęs tai visos jos pilkai žydros.. na bet kai jau perdažai tai čia jau skonio reikalas.. :D man šeip žalia nelabai patinka.. nors kokio "Žalgirio" staklės tai visos žalios.. nu neesmė.. dėl variklių tai todėl ir parašiau.. šitas stakles prie mano akių "penketukuose" (555) sukrovė ir išvežė i metalo laužą.. visai kaip naujos atrodė.. tada aišku buvo mažai supratimo apie tokią techniką, todėl svalkėj tik nusirinkom ką įmanoma nusukt buvo.. dabar aišku pagalvojus gaila... ten pat buvo ir tikrai neblogų programinio valdymo tekinimo staklių..bet viskas matyt jau išlydyta.. :?
dar šio to yra nuo šitų frezavimo staklių... du sukami stalai.. tik kitaip pazai tvirtinimo varžtam išfrezuoti.. yra grįžtamo ryšio liniuotės (indutoksinai), bet čia jau senam valdymui, pats vistiek naudoji enkoderius tai neaktualu, taip par ir krūva selsinų/tachogeneratorių, ten vienas toks po tuo sukamu stalu primontuotas (aliumininis korpusas), taip pat ir NS variklių yra tokių kaip stalą sukioja.. turiu net ir ballskrew sraigtus vertikalios stalo pastūmos, bet nelabai norisi parduot..
o viską pasakoju tik todėl kad pats norėjau tokias susirinkt, bet išėjo kaip išėjo.. todėl įdomu būtų tokias pamatyt veikiančias.. tai kadangi čia visi mes bendrminčiai tai saviem reik padėt.. ;) o pas mane kolkas vistiek viskas tik guli.. o jei jau ko nors tom staklėm pritrūks tai rast tikrai būtų sunku, jau nekalbu jei koks variklis netyčiom sudegtų.. beje dėl variklių buvo kažkur ir jų tvirtinimo flanšai, bet tie matyt visi savo vietoj.. ;)
Paulius

Kitas

Grįžti į Frezavimo staklės

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

cnc.lt - Viskas apie programinio valdymo stakles!