Kaip pasielgti su compiuteriu?

Visa kita, kas netinka prie aukščiau išvardintų CNC komponentų...

Kaip pasielgti su compiuteriu?

Standartinė arti » Vasaris 5th, 2010, 15:33

Kiek teko forumų skaityti tai visur rašo, kad gerai Mach dirba kai jam niekas netrugdo.
Taigi imu šio dešimtmečio vidurio comp.. suinstaliuoju XP, isirašau Autodesk, ArtCam, Mach jam nusiperku licenziją, atjungiu nuo i-neto ir mėgaujuosi nepriekaištingu Mach darbu.
Ar tai būtu teisinga? Įdomu būtu sužinoti kaip būtu teisingiau, ar geriau?.
arti

Re: Kaip pasielgti su compiuteriu?

Standartinė Ignas » Vasaris 5th, 2010, 18:47

Na aš tai naudoju visai atskirą kompiuterį vien tik mach3 programai. O kitam kompe visos programos. Kažkaip buvo mintis sudėti viską į vieną, bet po to nusprendžiau panaudoti atskirą kompą.
Ignas

Standartinė arti » Vasaris 5th, 2010, 19:18

Vienu žodžiu jis nuo viso kito tuščias ir bendraujate su juo per CD?.
arti

Standartinė Ignas » Vasaris 5th, 2010, 21:28

Per usb atmintinę. :) Greičiau nei per CD. Padarau ką reikia ant kito PC, o į šitą su mach3 keliauja jau gatavas programos kodas.
Ignas

Standartinė Paulius » Vasaris 12th, 2010, 23:35

As irgi taip darau.. visgi reikalavimai Mach nelabai dideli todėl susiradau senuką kompą, idėjau papildoma LPT plokštę, HDD 20 GB (galima ir daug mažiau), viską nuformatuoji, imeti bet ką nuo win98 iki winXP ir vieninteli Mach, licenzijos neperki o šeip gauni.. nu čia nepasakosiu.. :D
ir viskas.. bendravimas per USB.. ir atjungt visus nereikalingus procesus kad nesugalvotu kompas kokiu updeitų parsisiųst vidury darbo. ;)
p.s. vieną kompą geriau naudoti kai gyveni vieno kambario bute ir ten pat laikai savo stakles... :D
Paulius

Standartinė arti » Vasaris 15th, 2010, 11:40

Kiek teko skaityti ru-neto platybėse, tai niekur nerašo, kad gerai veikia išgydytas Mach3. Taigi vėl iškyla klausimas, ar galima su viena licenzija įrašyti Mach3 į du PC, vieną į staklių PC, kitą į darbinį?
arti

Standartinė Ignas » Vasaris 15th, 2010, 15:08

arti rašė:Kiek teko skaityti ru-neto platybėse, tai niekur nerašo, kad gerai veikia išgydytas Mach3. Taigi vėl iškyla klausimas, ar galima su viena licenzija įrašyti Mach3 į du PC, vieną į staklių PC, kitą į darbinį?

O kuom ji turėtų veikt kitaip? Tarp kitko, pas mane abiejuose kompuose ir yra ji. Tik kad kompas, kuriuo valdau stakles yra visiškai plikas, optimizuotas pagal tokį gidą, kurį radau intere, kad praeitų mach3 testą normaliai. O šitam, kur visos modeliavimo programos, tai jis tik šiaip įrašytas, kad galėčiau žvilgtelėt į G kodą iš karto, o ne lakstyt prie ano kompo. :)

Nors jei dabar jau užsiminei apie "gerą veikimą" išgydžius, tai iš tikro aš turiu prie ko prikibt. Nežinau kaip yra su....echm... legaliai licencijuota programa, tai negaliu palyginti, bet aš pastebėjau, kad pas mane viena funkcija veikia kvailai arba aš nesuprantu jos veikimo principo: Jog follow mygtukas pradiniam mach3 lange. Mano supratimu, jis turėtų "priklijuoti" kamerą prie įrankio pozicijos ir visada ją sekti programos lange. Bet man neseka, o jei įrankis išvažiuoja už ekrano ribų, tai jį paspaudus tiesiog peršoka vaizdas ten, kur randasi įrankis ir viskas.

Kitas dalykas, tai kažkodėl ant kompo, kuris skirtas valdyti stakles, galiu įkrauti kodą ir tam pačiam lange, paspaudęs mygtuką edit, galiu jį redaguoti per notepad ir išsaugojus automatiškai atnaujinamas mach3 programoje. O vat anam kompe, kur visos programos, paspaudus edit jis paprasčiausiai prameta visą kodą nuo pradžių iki galo ir fsio (panašiai taip, kai pirmąkart įkrauni kodą).

Taip pat esu skaitęs, kad mach3 kažkodėl nelabai mėgsta sklandžiai dirbti laptop'uose.
Ignas

Standartinė arti » Vasaris 15th, 2010, 16:19

Panašiai taip ir rašo, kad tai tas , ar tas normaliai neveikia jei nėra licenzijos. Dėl laptopo tai kiek teko skaityti tai esmė tame, kad jame veikia energijos taupymo programa kuri vienaip , ar kitaip naudoja laikrodzio resursus, kurie labai svarbūs yra Mach darbe kurių pasekoje atsiranda problemos.
arti

Grįžti į Kita

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

cnc.lt - Viskas apie programinio valdymo stakles!