CNC staklės nuo 0

Re: CNC staklės nuo 0

Standartinė golfietis » Kovas 3rd, 2010, 19:29

Neįsivaizduoju. Tik jau patyriau savo kailiu, kad labai užknisa, kai konstruoji, galvoji, darai kaip pigiau, o galų gale supranti, kad gal iškart reikėjo paaukoti pinigų..

Nors cnczone.com yra galybės tokių veikiančių pavyzdžių. Kokie ten tikslumai - nežinau.

Dar aišku priklauso ką nori veikti su tokiom staklėm... Jei frezuoti PCB, tada manau galima padaryti. Jei kažką rimčiau su rimtesnėmis pjovimo jėgomis, tada kažin...
golfietis

Standartinė egius » Kovas 3rd, 2010, 20:07

nu i toki daikta investuot manau verta, tik mat kaip paciam gaminant tokia investicija atrodo truputuka didoka (kaip studentui), visgi atsiranda galimybe kazkur ivelt netikslumu ir investicija neduos norimu rezultatu. Turbut pradziai, be ko nelabai iseitu issiverst, tai varikliai, kita kaip pirmam bandymui ir patirciai sukaupt butu galima panaudot is visokiausiu senuku ir panasiu parduotuviu, taupymo sumetimais. Del elektronikos, tai manau, kad iseitu rast entuziastu, suprantanciu kuo uzsiima (ne taip kaip as - zalias elektroj) ir sukonstruotu uz atlygi. Mano nuomone taip atsieitu daug pigiau nei pirkt gatava elektronika. Beje gal kas zinot kas Lietuvoje turi parduot zingsniniu varikliu, nauju ar naudotu?
egius

Standartinė golfietis » Kovas 25th, 2010, 20:33

Šiandien pabandžiau išsifrezuoti laikiklį dulkių nusiurbimui. Susiprojektavęs buvau jau senai, ir programa jau buvo parašyta... Laikiklis iš 2 dalių - viena pritvirtinta prie įrankio laikiklio, kita su šepetėliu nuimama kai reikia pakeisti įrankį. Šepetėlis laikosi su magnetukais...

Paveikslėlis

Pirmą dalį išfrezavo gerai. O va su antra gavosi FAIL. Kadangi detale dvipuse, kažkur kažką pramazinau, ir Y koordinate prasilenkė... Rytoj pabandysiu padaryti iš naujo..

Paveikslėlis

Paveikslėlis
golfietis

Standartinė golfietis » Kovas 29th, 2010, 19:32

Taigi dulkių gaubtas, antra detalė, antras dublis.

Apdirbta iš vienos pusės:
Paveikslėlis

Apdirbta iš antros pusės:

Paveikslėlis

Beveik pabaigtas - įklijuotas šepetėlis, magnetukai...

Paveikslėlis
golfietis

Standartinė golfietis » Balandis 24th, 2010, 20:31

Aš kaip afigienas elektronščikas buvau prikonstravęs kažkokių antenų iš galinuko laido. Trugdžius gaudė kaip pašėlus. Užkniso negyvai. Šiandien Lemonoj nusipirkau 24V rėlę, paleidau per galinukus 24V, o rėlė komutuoja LPT porto kontaktus.

Prieš tai reikėjo Mache nustatyt 10 000 DEBOUNCE reikšmę ir vistiek suveikdavo kas kelias minutes.

Dabar DEBOUNCE reikšmė 0, galinukai be reikalo nebesuveikinėja...
golfietis

Ankstesnis

Grįžti į Frezavimo staklės

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: DjD, Google Adsense [Bot] ir 0 svečių

cnc.lt - Viskas apie programinio valdymo stakles!