paskaiciau cia taip ir visai idomu paliko, ar yra pigesne alternatyva zingsniniams varikliams, kuria butu galima surinkt namuose? Kaip suprantu tie servo varikliai buna paprasti nuolatines sroves varikliai (kaip cia jau buvo pamineta langu valytuvu, automobilio langu darinejimo, o gal net akumuliatorinio greztuvo tiktu

nezinau, nenusimanau apie tai labai daug), kurie ant asies turi padeties davikli, jei gerai suprantu jis vadinas enkoderis, jo paskirtis siusti elektros impulsus keiciantis variklio asies padeciai, tai yra pasisukimo kampui. Tada kaip suprantu jau stovi draiveris, kuris apdoroja tuos impulsus, priima informacija is kompiuterio, bei paduoda srove varikliui, kad suktusi taip kaip reikia. Pagal mano supratima dar turi buti maitinimo saltinis varikliui, kurio duodama elektros srove valdo draiveris ir taip privercia variklius sukinetis taip kaip mums reikia. Ar toks mano ukiskas supratimas yra teisingas? Jei ne, butu saunu kad kas ukiskai, kad nereiktu labai lauzyut galvos, pataisytu mane, mat nelabai elektronikoje nusimanau. O jei jau teisingas mano supratimas, tada turiu keleta klausimu:
1. Ar galima kaip padeties davikli naudoti diska, suskirstyta skaidriais ir neskaidriais tarpais, vienoje puseje dedant sviesos saltini, o kitoje fotoelementa? (ligtais taip jis vadinas, tas daiktas kuris tik apsviestas praleidzia elektros srove)
2. Ar Pauliaus liepos menesi parodytas servo draiveris jau tiesiogiai valdo varikli? ir kokia jo sudedamuju daliu bendra kaina?
3. Gal kas zinote kiek kainuoja padeties davikliai orginalus, ne savadarbiai?
Pradziai tiek. lauksiu atsakymu